Gyorskereső

vitaminok ● ásványi anyag ● egészség ● hungarikum ● gyümölcs ● adalékanyag ● minőség ● zöldség ● vesebab ● nébih ● fehér bab ● e-szám ● bab ● gyöngybab ● párizsi ● négerbab ● húspép ● tejtermék ● felvágott ● húskészítmény ● tej ● teszt ● fűszerpaprika ● cukor ● csirke ● pulyka ● kenyér ● összetevők ● allergia ● sertéshús ● füstölés ● termékjelölés ● hal ● ízfokozó ● kalória ● virsli ● hústartalom ● tojás ● koleszterin ● köret ● húsok ●

Kezdőlap >> | Információk >> | Új termékek >>

fűszerpaprika ⚫ Lacikonyha ⚫ pirospaprika ⚫ édesnemes ⚫ csemegepaprika ⚫

Így vásárolj fűszerpaprikát

Érzékeinket gyönyörködtető illat és színvilág, finom ízek – ez az, amit a paprikával készült ételtől elvárnak a háziasszonyok. Bár a pirospaprika a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, mégsincs könnyű dolga a boltokban vásárlóknak, hiszen számos márka különféle típusú terméke kapható egyszerre, és itt most nemcsak arra gondolunk, hogy választhatunk kicsi és nagy zacskót. Segítünk eligazodni.Magyar vagy import paprika?

A legtöbb vásárló szívesebben választja a magyar fűszerpaprikát, de tény, hogy az importtal is kiválóan főzhetünk, és rendszerint alacsonyabb áron érhető el mint a hazai. Azzal viszont számolni kell, hogy a más klímában termesztett fűszerpaprika ízvilága, zamata eltérő lehet, és a termesztésükre vonatkozó szabályozások mások, minőségűket ez pedig erősen befolyásolhatja.

A valóságban a magyar és import paprikát a forgalmazók gyakran keverik, amelyet a csomagolás elülső részén jól olvasható helyen kötelesek feltüntetni. Ha kizárólag magyar származású paprikát szeretnénk vásárolni, akkor mindig ellenőrizzük a csomagolást, mert a jól ismert márkanév önmagában nem garantálja azt, hogy a zacskóban kizárólag magyar fűszerpaprika rejlik.

Melyik a minőségibb: édesnemes vagy csemege?

Szűk körben végzett, házi piackutatásunk eredménye, hogy az „édesnemes” minden bizonnyal jobb minőségű, de a valóság az, hogy a II. osztályú, kizárólag magyar származású paprikát lehet „édesnemesnek” hívni. A magasabb minőséget a „csemege” fűszerpaprika elnevezés rejti, amely kifejezés csak magyar származású, I. osztályú fűszerpaprika csomagolásán szerepelhet.

A Magyar Élelmiszerkönyv a fűszerpaprikákat azok ún. ASTA száma szerint osztályozza, amely a paprika színének intenzitását vizsgálja. Ha intenzíven piros színű ételekre vágyunk, akkor magasabb minőségi kategóriájú terméket, azaz I. osztályú csemege, vagy különleges minőségű fűszerpaprikát vásároljunk.

Inkább keveset, de minőségit

A fűszerpaprikát hazánkban nagyon sokan vásárolják ismerősöktől, rokonoktól, és szép számmal akadnak olyanok, akik ódzkodnak attól, hogy boltban vásároljanak. Kétségtelen, hogy a vásárlás jellege személytelenebb, a bolti fűszerpaprikákra azonban nagyon szigorú hatósági szabályozások vonatkoznak, amelyek garantálják, hogy minőségi, bizonyított származású paprikát kapunk. Javaslatunk, hogy akárhol is szerzi be a fűszerpaprikát, inkább vásároljon kisebb mennyiséget, mert az idő múlásával annak színe, aromája és illatanyaga hamar elillan.

A békéscsabai telephelyű Lacikonyha Magyarország Kft. számos nagykereskedelmi és a legnagyobb kiskereskedelmi hálózatok márkás és sajátmárkás beszállítója magyar fűszerpaprikák vonatkozásában. Kínálatában a vásárlók egyaránt megtalálhatják a 100% magyar I. és II. osztályú, valamint az import fűszerpaprikát. További információ: www.lacikonyha.hu

Forrás: Lacikonyha ▶▶

Feltöltve: 2017-11-06


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév
email cím
bizkod Írja be a képen látható biztonsági kódot!


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 90980 látogatónk volt