Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Kifli teszt

Tesztünkben pékségek és multi üzletek kínálatában kapható kiflikről szerettük volna kideríteni, hogy ár/érték arányban melyik a legjobb választás. A kiflik között voltak helyben sütött termékek, de olyanok is melyek pékségekben készültek, majd ezt követően kerültek az üzletek polcaira.A kifli lisztből, vízből és élesztőből készült, félhold alakúra formázott pékáru, mely Európában népszerű. A tészta alapanyaga búzaliszt, de készülhet más növényi lisztből is. A kiflit általában reggeliként, vagy tízórainak és uzsonnára fogyasztják.

A hiedelem szerint amikor 1529-ben a törökök megkísérelték Bécs elfoglalását, az ostrom után sütött először egy pék félhold alakú péksüteményt, ami aztán később a kifli nevet kapta.

Milyen a jó kifli ?

Ropogós héjú, lágy belű, nem túl levegős, nem felfújt, finom, jellegzetes illatú. Fontosnak tartottuk az állagát és az ízét, mely tulajdonságokat nagyobb súllyal vettük figyelembe, vizsgáltuk még a színét és illatát, de ezeknek a többinél kisebb jelentőséget tulajdonítottunk.

9 kiflit kóstoltunk, melyek különböző árfekvésűek voltak. Első áras (legolcsóbb) kiflik és a jobb minőséget sugalló „nosztalgia” elnevezésű kiflik is voltak a teszteltek között. A teszt alatt kiderült, hogy volt több olyan olcsóbb kategóriájú kifli, ami „megverte” az egyik drágább, nosztalgia kiflit, így a magasabb ár nem feltétlenül takar jobb minőséget. Viszont a nagy gonddal, odafigyeléssel megfelelő alapanyagokból és receptúrával készült kifli megéri a pénzét.
9. Tejes kifli, Aldi, 19 Ft / 42 g, 2,83 / 10 pont

Sápadt szín, morzsalékos, széteső, ledobja a héját, ízetlen.
8. Nosztalgia kifli, Tesco, 59 Ft / 63 g, 2,98 / 10 pont

Már a vásárláskor feltűnt a száraz morzsolódó héj. Matt színű, semleges illatú, jellegtelen ízű. Nagy csalódás volt a termék.
7. Margarinos kifli, Reál, 35 Ft / 47 g, 3,33 / 10 pont

Átlagos színű, Rugalmatlan, összenyomás után nem nyeri vissza az alakját. Élesztős illatú.
6. Rudacska, Tesco, 19 Ft / 38 g, 3,40 / 10 pont

Átlagos színű, széteső, morzsolódó állag, „egy a sok gyengébb közül” érzés.
5. Suli rúd, Reál, 25 Ft / 45 g, 3,43 / 10 pont

Túl világos színű, széteső állagú, jellegtelen ízű termék.
4. Tejes kifli, Lidl, 19 Ft / 43 g, 4,00 / 10 pont

Megfelelő szín, finom illat, kicsit gyengébb állag és metszéslap, összességében nem rossz.
3. Tejes kifli, Penny Market, 19 Ft / 54 g, 4,30 / 10 pont

Megfelelő szín, finom illat, szép metszéslap, megfelelő állag, összességében jó.
2. Nosztalgia kifli, Interspar, 49 Ft / 54 g, 5,18 / 10 pont

Gyengébb illat, megfelelő szín, jó metszéslap és állag, jónak mondható termék. A vásárláskor a kosárban feltűnően sok morzsa volt, de a kóstoláskor nem tapasztaltuk a morzsolódást.
1. Nosztalgia kifli, Lipóti Pékség, 75 Ft / 74 g, 8,98 / 10 pont

Minden szempontból kimagasló termék, gyönyörű aranysárga színű, finom péksütemény illatú. Ennél a terméknél jött az „igazi” kifli íz. Méretéhez képest is súlyos, tartalmas, de mégis levegős, könnyed tészta. Erős, ropogós, kellemes kéreg.
Összegzés:

Elmondható, hogy a drágább árfekvésű nosztalgia kiflik, (kivéve az Tesco terméke) megérik a pénzüket. Különösen jól szerepelt a Lipóti Pékség terméke, mely méltán nyerte meg a tesztet még ilyen arányban is.

Érdekes volt, hogy a Penny Market és a Lidl első áras, olcsó termékei viszonylag jól szerepeltek a teszten, és több drágább terméket is megelőztek.

Az összesítő táblázat tartalmazza a darabár és a súly mellett a kilogrammonkénti árat, melyet a legritkább esetben számol ki egy kiflinél a fogyasztó.Feltöltve: 2019-03-08

Forrás: Élelmiszerteszt

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 325400 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére