A szuvidolás a csúcsgasztronómiában jelent meg először. Michelin csillagos szakácsok konyháiban alkalmazott módszer volt, drága, otthoni konyhát vezető háziasszonyok számára elérhetetlen eszközökkel zajlott. Mára azonban, ahogy a legtöbb technológiai [...]
A parboiled rizs, vagy elterjedtebb nevén „gyors rizs” bár iparilag feldolgozott élelmiszer, mégis azt kell mondanunk, hogy a procedúra eredményeként egy kedvezőbb élettani hatású élelmiszerhez jutunk, mint maga a kiinduló alapanyag volt. [...]
A körte egy ősrégi gyümölcsfajta. Manapság több ezer fajtája létezik. Eredetét a Kaukázusba, Anatóliába teszik a szakemberek. [...]
Az avokádó otthona a trópusi, szubtrópusi Közép-Amerika. A gyümölcsöt nyersen fogyasztják. Közepén egy pingponglabda méretű mag található, melyet kísérletező kedvű növénykedvelők akár ki is hajtathatnak otthon. Mivel a gyümölcshús a levegőn gyorsan o [...]
A karfiol feltehetően keletről származik, és valószínűleg Olaszországon keresztül jutott el Európába. A leginkább ismert fehér formája mellett létezik sárga, és lila fajtája is. A brokkolihoz hasonlóan nem szereti a fagyokat. [...]
1 / 4
Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!
Eddig 82063 látogatónk volt