Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Kezdőlap >> | Információk >> | Ami nem tetszik >>

Nagyanyánk receptje, pálmaolajjal ? Aligha…

A minap jelent meg egy egy cikkünk, amiben a bejgli eredetéről, készítéséről írtunk. Illetve arról, hogy jobban járunk, ha elővesszük nagymamáink receptjét és magunk készítjük el a karácsonyi bejglinket. Nem vitatjuk, hogy az üzletekben is lehet jó minőségű bejgliket kapni, melyek tényleg évtizedes receptek alapján készülnek, de ezeket elsősorban a kisebb pék vagy süteménymanufaktúrákban találjuk meg.Véleményünk szerint a Lipóti Pékség a vidéki pékségek között egy üde színfolt, ahol nagyon finom és jó minőségű kenyereket, péksüteményeket és tejtermékeket lehet vásárolni. Az utóbbi időben már a franchise üzletekben is készítenek frissen sütött péksüteményeket, például a nosztalgia kiflit, ami a legutóbbi terméktesztünkön utcahosszal nyert a hasonló, multicégekben kapható társai előtt. A teszt hamarosan olvasható a lapunkon.

Azt gondoltuk, hogy a Lipóti Pékség kínálatában így karácsony előtt megjelenő bejglik hasonló minőséget képviselnek mint az üzletben megtalálható többi termékük. Sajnos csalódnunk kellett, mert amikor kezünkbe vettük az előrecsomagolt terméket és rápillantottunk a termékjelölő címkére, bizony kikerült a kosarunkból.

Úgy gondoljuk, hogy a finom, házias, évtizedes receptek alapján készülő bejgli lisztből, cukorból, ivóvízből, sóval, vajjal, dió vagy mák töltelékkel készül. Abban nincs helye sem aromának, sem szirupoknak, de legfőképpen pálmaolajnak. Ennek a mára majd minden élelmiszerben fellelhető növényi olajnak, aminek egészségügyi hatásairól megoszlanak a vélemények, viszont termesztésének környezetre gyakorolt negatív hatása vitathatatlan.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ennek az olajnak a használata mára általánossá vált, és mivel nem tiltott, szabadon felhasználható a késztermékekbe, a pék és cukrásztermékekbe egyaránt. Viszont az, hogy pálmaolajjal készült termék csomagolásán az szerepel, hogy „NAGYANYÁNK KEZÉBŐL” bosszantónak, és megtévesztőnek találjuk.

Reménykedünk abban, hogy az általunk nagyra tartott Lipóti Pékség az Univerrel történt közös munka megkezdésével nem indult el a lejtőn és továbbra is klasszikus receptekkel és összetevőkkel készíti majd méltán kedvelt termékeit.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2018-12-19


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 311741 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére