Gyorskereső

vitaminok ● nébih ● teszt ● hungarikum ● ásványi anyag ● egészség ● adalékanyag ● termékteszt ● gyümölcs ● vakteszt ● minőség ● májas ● kenőmájas ● zöldség ● húspép ● margarinos kifli ● vajas kifli ● tejes kifli ● tej ● e-szám ● nosztalgia kifli ● sós kifli ● vesebab ● négerbab ● tejtermék ● bírság ● fehér bab ● élelmiszerárak ● párizsi ● gyöngybab ● bab ● felvágott ● ksh ● élelmiszer-ellenőrzés ● húskészítmény ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● cukor ● kenyér ●

Kezdőlap >> | Információk >> | Ami nem tetszik >>

Versenyhátrányba kerülnek a magyar húsipari cégek

A Magyar Élelmiszerkönyv új előírásai miatt a külföldi gyártókkal szemben versenyhátrányba kerülnek a hazai húsipari cégek. A magyar gyártók lehetőségei beszűkülnek, míg a külföldi előállítók továbbra is a saját, a magyarhoz képest kevésbé szigorú előírások szerint készíthetik, és exportálhatják termékeiket országunkba.A Magyar Élelmiszerkönyv előírásai egyértelműen meghatározzák bizonyos húskészítmények minimális hústartalmát, amely a korábbi minimum 40 százalékról az új szabályozásoknak köszönhetően most legalább 51 százalékra emelkedett. Ez alapjában javulást jelent, gondolhatnánk, hiszen több hús a felvágottakban, virslikben jobb minőséget sejtet, ami igaz is. Az problémát az okozza, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai csak a Magyarországon előállított termékekre vonatkoznak, az országunkba nagy mennyiségben beömlő import árukat ezek a szabályok nem érintik. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy import párizsi hústartalma továbbra is lehet 40 százalék, egy magyaré legalább 51 százalék.

Ha egy termékben több a hús, az nem csak minőségjavulást, hanem áremelkedést is okoz, hiszen pont a legdrágább összetevő mennyiségét kell növelnie a receptúrában. Bár egyre többen vallják magukat tudatos, és meggondolt fogyasztónak, a magyar vásárlók zöme sajnos csak azt nézi, hogy mi áll az árkijelzésen, és inkább az olcsóbb felé fordulnak, a gyártók adatait, vagy az összetevők listáját legtöbbször figyelmen kívül hagyják. Pedig ha valahol, akkor itt biztosan érvényes a mondás: olcsó húsnak híg a leve.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2017-05-24


Tetszett a cikk? Lájkolja, és ossza meg ismerőseivel!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 123618 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Karcagi birkapörkölt

Feltöltve: 2019-02-12

Decemberben 2,7%-kal, 2018-ban átlagosan 2,8%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-02-07

Citromlé: nem csodaszer, de nagyon hasznos

Feltöltve: 2019-02-06

Nem városi legenda: az élelmiszerek harmada rosszabb vagy eltérő minőségű

Feltöltve: 2019-01-31

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére