Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Megvan a megoldás! Most már csak a problémát kell kitalálni hozzá.

1929-ben másodszor osztottak ki Nobel díjat olyan tudósoknak, akik a vitaminok kutatásában értek el kiemelkedő sikereket. Christiaan Eijkmannak és Frederick Hopkinsnak december 10-én nyújtotta át a svéd király a neves díjat, pár héttel azelőtt, mielőtt a new yorki tőzsde összeomlott, és kitört a világválság.

Hogyan találták fel a C-vitaminhoz a „betegséget”1929-ben másodszor osztottak ki Nobel díjat olyan tudósoknak, akik a vitaminok kutatásában értek el kiemelkedő sikereket. Christiaan Eijkmannak és Frederick Hopkinsnak december 10-én nyújtotta át a svéd király a neves díjat, pár héttel azelőtt, mielőtt a new yorki tőzsde összeomlott, és kitört a világválság.A mesterséges C-vitaminAz 1930-as évek elején dúló világválság keményen megrázta a svájci Hoffmann-La Roche gyógyszergyárat is, amely ennek következményeként kénytelen volt baseli dolgozónak mintegy negyedétől megválni. A fejlődés megtorpant, a cégen belül lázas keresés, és kutatás kezdődött, amivel életet reméltek lehelni a kilátástalannak tűnő helyzetbe. Ebben a nehéz időszakban ajánlotta fel a gyógyszergyárnak Tadeus Reichstein vegyész professzor az általa kidolgozott tiszta C-vitamint szintetizáló eljárását.Egy sikertörténet kezdeteAz adott időpontban tulajdonképpen még senki nem tudta, vajon miért kellene az embereknek C-vitamin tablettát vásárolniuk. Még maga a kutatás vezetője, Dr. Markus Guggenheim is meg volt győződve arról, hogy azok, akik kiegyensúlyozottan étkeznek, elegendő gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak, bőségesen hozzájutnak a szükséges napi C-vitamin mennyiségükhöz. Ahhoz, hogy mégis olyan sikertörténet kerekedjen a dologból, mint amilyet manapság tapasztalhatunk, tenni kellett valamit. A Hoffmann-La Roche gyógyszergyár marketinges szakemberei elengedték fantáziájukat, saját szavaikkal élve, egy kis hókuszpókuszt kevertek a kampányukba. Ennek eredményeként olyan javaslattal álltak elő, hogy vonják be az orvosokat is a játékba, akik majd mindenhol C-vitamin hiányt vélnek felfedezni pácienseiknél, és a biztonság kedvéért felírják „betegeiknek” az új preparátumot.Egy kis hókuszpókuszt kell a dolog köré keríteniHoffmann-La Roche egy külön tesztkészüléket is kifejlesztett, mely állítólag a vizeletből képes volt kimutatni a C vitamin hiányát. Ezzel sikerült a svájci gyógyszergyárnak feltalálnia egy „betegséget”, melyet C hypovitaminózisnak keresztelt el úgy, hogy tulajdonképpen senkinél sem lépett fel betegségre utaló szimptóma.A C-vitamin diadalmeneteAz első évben Hoffmann-La Roche közel 60 kg C vitamint állít elő, rá egy évre már ennek a háromszorosát. A C-vitamin diadalmenete innentől kezdve megállíthatatlan. A következő években a mennyiségeket már tonnákban számolják. 1934-től 1995-ig a svájci cég összesen mintegy 487 ezer tonna C vitamint gyártott világszerte. Tulajdonképpen a mai napig nem igazolt tudományosan, hogy van-e a C-vitamin tabletta fogyasztásának létjogosultsága, illetve haszna az átlag lakosság körében. Persze, ezt akkor még nem tudták…

Forrás: WDR ▶▶

Feltöltve: 2016-08-22

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 311737 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére