Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● kolbász ● szárazkolbász ● sajt ● prémium ● füstölt ● minőség ● parasztkolbász ● élelmiszerárak ● trappista sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● ksh ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● kifli ● nosztalgia kifli ● húspép ● margarinos kifli ● foszlós kalács ● fonott kalács ● kalács ● e-szám ● tej ● fehér bab ● élelmiszer-ellenőrzés ● négerbab ● vesebab ● gyöngybab ● párizsi ● tejtermék ● bab ● bírság ● felvágott ● sertéshús ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ● cukor ●

Foszfátok az élelmiszerekben

A mesterséges foszfátok az élelmiszeripar Jolly Jokerei. Felhasználásuk igen széleskörű. A termékek összetevőinek listájában a következő „álneveken” szerepelnek: E338, E339, E340, E341, E343, E450, E451, E452, E1410, E1412, E1413, E1414, E1442, hol ilyen, hol olyan feladattal megbízva.

Tartósítószerként megtalálhatjuk húskészítményekben, kolbászokban, halkonzervekben, sütőipari termékekben, fast food ételekben. Stabilizátorként, sűrítőanyagként tejtermékekben tűnik fel, de azt a feladatot is megkapta, hogy a kóla színét megóvja a teljes megfeketedéstől. Csomósodásgátló tulajdonsága miatt előszeretettel használják pudingporokban, bébiételekben. Egy igazi foszfátbomba a háztartásban a sütőpor a maga 1000 mg/tasak adagjával. Ember legyen a talpán, aki ezek tudatában képes még figyelemmel kísérni a napi dózisát, melyet a szakemberek napi maximum 800-1000 milligrammban határoznak meg természetesen korosztálytól függően!

Sok élelmiszer alapból is tartalmaz különféle természetes foszfátokat, de ezek feldolgozása a szervezetünk számára nem jelent különösebb problémát. Természetes foszfátokra egyébként nagyon is szükségünk van anyagcserénk során. A gond akkor kezdődik, amikor mesterséges társaival kell megküzdenie vesénknek. Szinte alig találni olyan feldolgozott élelmiszert, amiből kifelejtették volna ezt az univerzális anyagot.

Az aktuális kutatások is igazolják, hogy a napjainkban tapasztalható egyre emelkedő foszfát bevitel negatívan befolyásolja egészségi állapotunkat. Vesebetegeknek kifejezetten ügyelni kell arra, milyen élelmiszereket fogyasztanak, hiszen számukra a foszfátok akár életveszélyt is jelenthetnek. Akkor se dőljünk hátra megnyugodva, ha egyébként egészségesek vagyunk, mert számunkra sem teljesen veszélytelen anyagról beszélünk. A fokozott foszfátbevitel elősegíti az oszteoporózis, vagyis a csontritkulás kialakulását. A kalcium foszfát lerakódhat az érfalakon, ezzel növelve a szívinfarktus, vagy agyvérzés esélyét, és akkor még nem beszéltünk a bőr idő előtti öregedésről.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2019-07-17

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 313898 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Elszabadultak az árak a magyar boltokban: lassan luxus lesz a sertéshús

Feltöltve: 2020-02-19

Miért kerül a kolbászba sertésbőr?

Feltöltve: 2020-02-10

Afrikai sertéspestis (ASP)

Feltöltve: 2019-12-04

A pangasius

Feltöltve: 2019-11-27

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2019-12-04

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére