Gyorskereső

vitaminok ● nébih ● egészség ● hungarikum ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● minőség ● zöldség ● húspép ● tejes kifli ● vajas kifli ● sós kifli ● margarinos kifli ● tej ● nosztalgia kifli ● e-szám ● bab ● vesebab ● tejtermék ● párizsi ● négerbab ● fehér bab ● gyöngybab ● bírság ● élelmiszer-ellenőrzés ● felvágott ● élelmiszerárak ● ksh ● húskészítmény ● szennyezettség ● cukor ● teszt ● fűszerpaprika ● kenyér ●

Júliusban 3,4%-kal nőttek az árak

2018. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, valamint a dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben.

12 hónap alatt, 2017. júliushoz viszonyítvaAz élelmiszerek ára 3,6%-kal emelkedett, ezen belül a vaj, vajkrém 9,7, a száraztészta 9,2, a tejtermékek 7,2, a tojás és a liszt 7,0, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 6,8%-kal drágult, a cukor 23,5%-kal olcsóbb lett. A legnagyobb mértékben, átlagosan 7,5%-kal az egyéb cikkek (gyógyszerek, járműüzemanyagok, illetve lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek) ára nőtt, ezen belül a járműüzemanyagokért 17,8%-kal kellett többet fizetni. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 5,3, ezen belül a dohányáruké 7,5%-kal nőtt. A szolgáltatások ára 1,6%-kal emelkedett. A háztartási energia 1,5%-kal drágult, ezen belül a tűzifa ára 13,3, a palackos gázé 7,2%-kal nőtt, az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés ára nem változott. A ruházkodási cikkekért 0,7%-kal többet, a tartós fogyasztási cikkekért 0,1%-kal kevesebbet kellett fizetni.1 hónap alatt, 2018. júniushoz viszonyítvaA fogyasztói árak átlagosan 0,3%-kal nőttek. Az élelmiszerek ára 0,1%-kal mérséklődött – meghatározóan az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) árának 2,6%-os csökkenése miatt –, ez utóbbi csoport nélkül számítva az élelmiszerek ára átlagosan 0,3%-kal nőtt. A fogyasztási főcsoportok közül a legnagyobb mértékben, 1,0%-kal a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett, ezen belül a járművek 1,9%-kal drágultak. A szolgáltatások ára 0,9, ezen belül a nyári főszezonból adódóan az üdülési szolgáltatásoké 6,8%-kal emelkedett. Az egyéb cikkek 0,4, ezen belül a járműüzemanyagok 0,9%-kal drágultak. A szeszes italok, dohányáruk és a háztartási energia ára egyaránt 0,1%-kal emelkedett. A nyári kiárusítások következtében a ruházkodási cikkekért 2,4%-kal kevesebbet kellett fizetni.2018. január–júliusban az előző év azonos időszakához képestA fogyasztói árak átlagosan 2,5%-kal nőttek.

Forrás: KSH ▶▶

Feltöltve: 2018-08-09

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 117545 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Emelkedett a szankcionált esetek száma a téli ellenőrzés során

Feltöltve: 2019-01-16

Élelmiszeripari adalékanyagok – tévhitek és cáfolatok

Feltöltve: 2019-01-08

Nagyanyánk receptje, pálmaolajjal ? Aligha…

Feltöltve: 2018-12-19

Pálmaolaj

Feltöltve: 2018-12-19

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére