Gyorskereső

vitaminok ● nébih ● teszt ● hungarikum ● ásványi anyag ● egészség ● adalékanyag ● termékteszt ● gyümölcs ● vakteszt ● minőség ● májas ● kenőmájas ● zöldség ● húspép ● margarinos kifli ● vajas kifli ● tejes kifli ● tej ● e-szám ● nosztalgia kifli ● sós kifli ● vesebab ● négerbab ● tejtermék ● bírság ● fehér bab ● élelmiszerárak ● párizsi ● gyöngybab ● bab ● felvágott ● ksh ● élelmiszer-ellenőrzés ● húskészítmény ● fűszerpaprika ● szennyezettség ● cukor ● kenyér ●

Keddtől már nem felvágott a maradék cafat

Szigorú szabályozás lép életbe, a párizsi fele húsból lesz ezentúl.

Kedden lép hatályba az Élelmiszerkönyv változása, a legfontosabb újítás, hogy nem lehet többé húsnak nevezni a csontokról mechanikusan lefejtett részeket. A Zoom.hu összefoglalójából kiderül: a hústartalom ellenőrzése kifejezetten költséges vizsgálat, nehéz lesz kiszűrni azokat, akik továbbra is silány alapanyagot használnak.A csontokról mechanikusan lefejtett részek azt a terméket jelölik, amelyet a csontozást követően a friss, húsos csontokról vagy a bontott baromfiról úgy nyernek, hogy az izomrostszerkezet sérül vagy módosul. Eddig ez beleszámított a hústartalomba, augusztus 1-től viszont fel kell tüntetni a csomagoláson, ha ebből van a termék, és nem lehet az árut párizsinak vagy virslinek nevezni.Felvágottnak is csak azt hívhatják keddtől, amelyben legalább 50 százalék a hústartalom, és legfeljebb 10 százalék a csontokról mechanikusan lefejtett rész. Minden más csak készítménynek nevezhető. Májasnak is csak azt hívhatják, amely legalább 25 százalék májat tartalmaz, eddig 12 százalék volt a minimum. Sertés, szarvasmarha, pulyka májpástétom esetén a májtartalom minimum 35 százalék, a csirke és vízi szárnyas esetén minimum 50 százalék.A párizsinak és a virslinek legalább 51, a krinolinnak 55, a Zala felvágottnak 60 százalékban kell majd húsból készülnie. A nyári turistára 65 százalék a minimum előírás. Az előírásokat be nem tartó gyártókat büntetni fogják, az egyetlen kiskapu, hogy megváltoztatják a termék nevét, így egyértelművé válik, hogy mi készül húsból, és mi ízfokozóval kevert cafatokból.

Forrás: 24.hu ▶▶

Feltöltve: 2017-07-31

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 123618 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Karcagi birkapörkölt

Feltöltve: 2019-02-12

Decemberben 2,7%-kal, 2018-ban átlagosan 2,8%-kal nőttek az árak

Feltöltve: 2019-02-07

Citromlé: nem csodaszer, de nagyon hasznos

Feltöltve: 2019-02-06

Nem városi legenda: az élelmiszerek harmada rosszabb vagy eltérő minőségű

Feltöltve: 2019-01-31

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére