Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● adalékanyag ● gyümölcs ● prémium ● kolbász ● füstölt ● trappista sajt ● sajt ● minőség ● parasztkolbász ● szárazkolbász ● zöldség ● májas ● kenőmájas ● kacsazsír ● élelmiszerárak ● libazsír ● ellenőrzés ● felfüggesztés ● szabálytalanság ● ksh ● húspép ● kifli ● nosztalgia kifli ● margarinos kifli ● kalács ● e-szám ● foszlós kalács ● fonott kalács ● tej ● párizsi ● tejtermék ● négerbab ● vesebab ● fehér bab ● bírság ● bab ● gyöngybab ● élelmiszer-ellenőrzés ● felvágott ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● húsüzem ● cukor ● sertéshús ● kenyér ● szennyezettség ● zsírsavak ●

Hogyan csökkenthetjük az élelmiszer hulladékot ?

Egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy óriási problémát jelent az élelmiszer pazarlás. Ehhez elsősorban a szupermarketek járulnak hozzá az elképesztően nagy választékkal, aminek jelentős része „értékesítetlenül” kerül a szemétbe. A jelenség ellen a fogyasztók rengeteget tehetnek. A cikkünkben ezekből sorolunk fel néhányat, melyeket betartva csökkenthetjük a kidobott élelmiszerek mennyiségét.

Bevásárló lista

Ha ellenállunk a szupermarketek reklámjainak, kampányainak és csak azt vesszük meg amire valóban szükségünk is van. Ha az élelmiszereket valóban felhasználjuk otthoni főzéseknél vagy késztermékek esetében elfogyasztjuk azokat. Ez nemcsak a kidobott élelmiszerek mennyiségét csökkenti, hanem a pénztárcánkat is kíméli.

Maradék fogyasztása

A megfelelően tárolt élelmiszer hosszabb ideig tartható el, friss és finom marad. Ha valamiből mégis többet készítettünk, az lefagyasztható, és később felhasználható.

Otthonunkban lévő korábban megvásárolt élelmiszert fogyasztani

Érdemes felmérni, hogy milyen alapanyagunk van otthon. Ha lehetőségünk van rá, ezeknek az alapanyagoknak a felhasználásával készítsünk ételt és ezek kiegészítéseként vásároljunk további alapanyagokat. Ha több ilyen alapanyagunk van otthon a hűtőnkben, fagyasztónkban, kamránkban, használjuk előbb azt aminek korábban lejár a fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési ideje. Így szintén csökkenteni tudjuk a kidobott élelmiszereket.

A kidobott élelmiszer kidobott pénz is egyben

Összes kiadásunknak az élelmiszerek kb. 20%-át teszik ki. Ez nem kevés pénz. A kidobott ennivaló kidobott pénz is. Lehet, hogy kevésnek tűnik az élelmiszer, amit kidob, de sok kicsi sokra megy. Éves szinten akár több tízezer forintot, sőt akár százezres nagyságrendű forintot is megtakaríthat az élelmiszer-hulladék csökkentésével.

Toljuk ki a minőségmegőrzési időt

Egy korábbi cikkünkben azzal is foglalkoztunk, hogy különbség van a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között. A fogyaszthatósági idő betartása fontos, mivel egészségügyi veszélyei is lehetnek ezen határidő túllépésének. Viszont a minőségmegőrzési időt kitolhatjuk egy ésszerű határon belül. Amikor a termék tökéletesen megfelel az elvárásoknak és az élelmiszer minősége megegyezik vagy közel azonos a határidőn belüli minőségével, bátran használjuk fel azokat. Ezzel szintén csökkenthetjük a kukába kerülő élelmiszereket és a pénztárcánk is vastagabb marad.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2019-01-23

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 157399 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Minőségi és jelölési hiba is bőven akadt a debrecenik Szupermenta tesztjén

Feltöltve: 2019-07-19

Foszfátok az élelmiszerekben

Feltöltve: 2019-07-17

Mi a steak ?

Feltöltve: 2019-07-10

Szigorúbb büntetés élelmiszerhamisításért

Feltöltve: 2019-07-08

Legújabb tesztjeink...

Füstölt szárazkolbász teszt

Feltöltve: 2019-06-03

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére