Gyorskereső

termékteszt ● teszt ● nébih ● vakteszt ● vitaminok ● hungarikum ● egészség ● ásványi anyag ● gyümölcs ● adalékanyag ● minőség ● trappista sajt ● sajt ● kenőmájas ● zöldség ● májas ● szabálytalanság ● felfüggesztés ● kacsazsír ● libazsír ● ellenőrzés ● nosztalgia kifli ● húspép ● kifli ● margarinos kifli ● élelmiszerárak ● foszlós kalács ● fonott kalács ● e-szám ● tej ● kalács ● vesebab ● bírság ● fehér bab ● gyöngybab ● bab ● párizsi ● négerbab ● ksh ● tejtermék ● felvágott ● élelmiszer-ellenőrzés ● húsüzem ● fűszerpaprika ● húskészítmény ● cukor ● szennyezettség ● kenyér ● zsírsavak ● sertéshús ●

Keserű a cukkini, vagy az uborka? Legyünk óvatosak!

A keserű cukkini, vagy uborka, esetleg tök elfogyasztása nem jó ötlet. A kellemetlen íz a zöldségekben felhalmozódott kukurbitacin okozza, amely ebédünk mellett a délutánunkat is megkeserítheti, ha belakunk belőlük.

A tökfélék, mint a címben is szereplő cukkini, vagy uborka, a rovar, és gomba kártevők ellen különféle méreganyagokat termelnek. Ezek íze meglehetősen keserű, így hamar figyelmeztetnek bennünket, hogy valami nincs rendjén ebédünkkel, vagy reggeli salátánkkal. Szerencsére a növénynemesítők munkájuk során ezeket a méreganyagokat hatástalanították, így normális esetben nem kell attól tartanunk, hogy az ABC-ben, vagy a zöldségesnél vásárolt cukkinival, tökkel megmérgezzük magunkat.Sokkal inkább gondunk lehet a hobbikertekben termelt zöldségekkel, főleg azokkal, amelyekhez a vetőmagokat a kertészek maguk szedik, illetve állítják elő. Ráadásul, ha ezeket a magokat „a tökfélék legyenek egy helyen” elv alapján dísztök közelében vetik el, a visszakereszteződés, esetleg valamilyen mutáció szinte előre programozott, hiszen a növényeket beporzó rovarok nem fognak különbséget tenni haszon, és dísznövény között.Ha az uborkasaláta, vagy a tökfőzelék keserű, inkább váljunk meg tőlük, mintsem hogy végigszenvedjük mindazt, amire a kukurbitacin képes. Mivel a méreganyag hőálló, a főzés, vagy sütés nem fogja semlegesíteni. Szervezetünkbe jutva izgatja a gyomor nyálkahártyáját, a bejutott mennyiségtől függően hányást, rosszullétet, egyes esetekben igen komoly hasmenést, fejfájást, erős szívdobogást okozhat. Ilyen esetekben feltétlenül javasolt egy orvos felkeresése.Természetesen senkit nem akarunk elriasztani a tökfélék fogyasztásától, hiszen ízletes, és értékes zöldségekről van szó. A cukkiniban például rengeteg kalcium, magnézium, vas található, és vitaminokban sem szűkölködik, mindemellett az alacsony kalóriatartalma miatt remek fogyókúrás zöldség.

Forrás: Élelmiszerteszt ▶▶

Feltöltve: 2019-05-03

Tetszett a cikk? Katt a tetszik, és megosztás gombokra!


Hozzászólások

Amennyiben szeretne hozzászólni a témához, kérjük regisztráljon a regisztráció menüben! Az ott bejegyzett felhasználónevével, és jelszavával tud majd itt belépni. A felhasználók e-mail címe nem jelenik meg nyilvánosan.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szerkesztőség nem folytat véleménycserét a hozzászólásokban. Amennyiben kérdésük lenne hozzánk, e-mailben állunk szíves rendelkezésükre. A hozzászólások tartalmáért az Élelmiszerteszt üzemeltetője semminemű felelősséget nem vállal, és fenntartja magának a jogot felhasználók indoklás nélküli kizárására.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy a hozzászólásokban mellőzzék a trágár szavakat, megőrizve ezzel a téma fontosságát, és komolyságát! Köszönjük szíves megértésüket!

felhasználónév

e-mail cím

Az adatvédelmi nyilatkozat pontjait elfogadom

Kérjük, írja be a biztonsági kódot!

bizkod


Partnereink

Kíváncsi partnereink termékeire? Szeretne többet megtudni róluk? Kattintson a képekre, és látogassa meg weboldalukat!

Eddig 147055 látogatónk volt

Legfrissebb feltöltések...

Kézműves fagyi, kézműves hústermékek, és kézműves társaik…

Feltöltve: 2019-05-21

Valójában mennyi vasat tartalmaz a spenót?

Feltöltve: 2019-05-15

Agrártermékek eredetvédelme

Feltöltve: 2019-05-11

Baranya megyében is lecsapott a Nébih

Feltöltve: 2019-05-07

Legújabb tesztjeink...

Fonott kalács teszt

Feltöltve: 2019-04-15

Libazsír vs. kacsazsír, vízi szárnyas zsírokat teszteltünk!

Feltöltve: 2019-04-09

Kifli teszt

Feltöltve: 2019-03-08

Trappista sajt teszt

Feltöltve: 2019-03-01

Termékbemutatók...

100% libamáj titok, konzervbe zárva...

Feltöltve: 2018-09-14

Békési Moruga - Egy igazán csípős kolbász

Feltöltve: 2018-02-28

Egy igazi magyar finomság: Tepertő

Feltöltve: 2017-11-11

Így vásárolj fűszerpaprikát

Feltöltve: 2017-11-06

© Élelmiszerteszt.hu - Minden jog fenntartva • Készítette: Quasar

a lap tetejére